ΑρχικήΕπιλογές ΣυντακτώνΤο τέλος της AMD; 24-Πύρηνοι Intel Raptor Lake

Το τέλος της AMD; 24-Πύρηνοι Intel Raptor Lake

Η Amd χτύπησε για τα καλά την Intel με το launch των πρώτων Ryzen (ZEN1). Είχε περισσότερους Πυρήνες και Thread από τους αντίστοιχους Intel σε καλύτερη τιμή. Υπάρχει όμως περίπτωση να αντιστραφούν και πάλι οι ρόλοι;

Πότε θα γίνουν Launch;

Σύμφωνα με όσα είναι γνωστά, ενώ η 13η γενιά επεξεργαστών της Intel πρόκειται να γίνει launch αργότερα μέσα στον χρόνο, ένας επεξεργαστής έκανε την εμφάνισή του σε ένα bootlog της intel που διέρρευσε.

Τι έδειξε το bootlog;

Στο bootlog που διέρρευσε φαίνεται πως το chip αυτό, της σειράς Raptor Lake, θα είναι εφοδιασμένο με 24 πυρήνες και 32 threads, γεγονός που αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο οι 8 πυρήνες από τους 24 να είναι performance cores ενώ οι υπόλοιποι 16 να είναι efficiency cores.

Το κόλλημα στην λιθογραφία

Το πιο πιθανό είναι οι Intel Raptor Lake να έχουν λιθογραφία 10nm αφού θα αποτελούν ένα refresh των προκάτοχών τους (Intel Alder Lake). Από την άλλη, όπως αποκαλύψαμε σε προηγούμενο άρθρο, η amd έχει ήδη έτοιμη την απάντησή της και πιθανόν με τα μισά nanometer από αυτά της intel (5nm amd).

Credits: Amd

Θα είναι τελικά το τέλος της AMD; Ποιος θα κερδίσει την μάχη;

Με τα δεδομένα που είναι γνωστά, όχι δεν θα είναι το τέλος της AMD. Θα είναι μια καλή απάντηση όμως από την Intel και μια ευκαιρία ταυτοχρόνως για την ίδια να επιστρέψει δυναμικά στο παιχνίδι των επεξεργαστών.

Όπως και να έχει, την μάχη την κερδίζουμε εμείς οι καταναλωτές και ο λόγος είναι απλός. Όταν οι δύο αυτές εταιρίες παράγουν και ποιοτικά προϊόντα, η πίεση που ασκεί η μία προς την άλλη εταιρία δημιουργεί ανταγωνισμό. Ο ανταγωνισμός αυτός, στην συνέχεια ωθεί τις εταιρείες να αυξήσουν την ποιότητα των επεξεργαστών και επομένως να μειώσουν και τις τιμές.

Source: GameAndIT

- Advertisment -

Recent Comments

Exit mobile version