Δευτέρα, 15 Αυγούστου, 2022
ΑρχικήΠαιχνίδιαΟ Φοίνικας πέταξε - Η FunPlus Phoenix πρωταθλήτρια

Ο Φοίνικας πέταξε – Η FunPlus Phoenix πρωταθλήτρια

Άλλο ένα παγκόσμιο έφτασε στο τέλος του. Το κύπελλο θα παραμείνει στη Κίνα μόνο που φέτος το κέρδισε η φετινή καλύτερη κινεζική αλλά και παγκόσμια  ομάδα που ήταν η FunPlus Phoenix. Αλλά ήταν τύχη ή προσχεδιασμένο γεγονός;

Τελικά το φετινό τραγούδι του παγκόσμιου αποδείχτηκε προφητικό αφού βρήκε και τους 3 φιναλίστ SKT T1, G2, I.G (οι μοναδικοί παίκτες που βλέπουμε να πρωταγωνιστούν στο βίντεο-τραγούδι είναι ένας από κάθε ομάδα) αλλά και το τέταρτο που το καταλαβαίνουμε από το τίτλο οι FPX οι οποίοι είναι και οι νικητές.

Phoenix (ft. Cailin Russo and Chrissy Costanza)

Σύμπτωση, πρόβλεψη ή μαγείρεμα όπως λένε μερικοί; Προσωπικά για μένα αυτές οι 4 ήταν όντως οι 4 καλύτερες ομάδες που είχε να προσφέρει το φετινό παγκόσμιο με τους FPX να είναι όντως οι καλύτεροι και χαίρομαι που συναντήθηκαν σε ημιτελικά ζευγάρια και όχι πιο πριν. Σε έναν αρκετά εύκολο τελικό από τους FPX όπου έκαναν πραγματικά ό,τι ήθελαν.

ΟFF META PICKS TO SOLO Q

Πριν συνεχίσουμε θα ήθελα να αναφέρω: ΜΗΝ ΠΑΙΞΕΤΕ NAUTILUS MID ΣΕ RANKED GAMES (ευχαριστώ κλείνει η παρένθεση)
Το ίδιο ισχύει και για Γκραγκας Υasuo bot έχουμε ήδη αρκετούς να feedaroun παίζοντας τον mid δε χρειαζόμαστε και άλλους να το κάνουν και στο Botlane (ναι Νίκο σε σένα αναφέρομαι αν διαβάζεις αυτό το άρθρο). Μπορείτε κάλλιστα να το κάνετε παίζοντας ένα φυσιολογικό Ranged ADC.

Ο Φοίνικας πέταξε - Η FunPlus Phoenix πρωταθλήτρια

Ο Τελικός με την FunPlus Phoenix να επικρατεί

Δεν υπάρχουν πολλά να πούμε για το τελικό, καθώς ήταν ξεκάθαρη επικράτηση των FPX. Στο πρώτο παιχνίδι συνέχισε κανονικά το off meta double hook παιχνίδι που ήταν η έκπληξη του φετινού παγκόσμιου από τους FPX με support και mid να πετυχαίνουν τα πάντα.

Στο δεύτερο παιχνίδι είδαμε μια ξεκάθαρη συντριβή των G2. Οι FPX κυριολεκτικά τους Blazaran. Πράγμα που φαίνεται ξεκάθαρα από το 4-20 σκορ και σχεδόν 30% χρυσό παραπάνω στη λήξη του παιχνιδιού. Φυσιολογικό αποτέλεσμα αν παίζει N.A Team VS Κορεάτες ή Κινέζους πρωταθλητές, αλλά όχι για τελικό world championship. Ειδικά με τον Caps, Jankos και Perkz στην ομάδα που χάνει.

Το τρίτο παιχνίδι φάνηκε απλά σαν τυπική διαδικασία. Αρκετά ήρεμο στην αρχή αλλά φάνηκε πως οι FPX ήταν καλύτεροι στα objectives οδεύοντας αργά και σταθερά στο 3-0 όπου ήταν και το μοναδικό 3-0 σε όλη τη νοκ αουτ φάση του παγκοσμίου (όλα τα άλλα νοκ αουτ παιχνίδια λήξαν με 3-1).

Ο ΤΕΛΙΚΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΘΕΛΑΜΕ

FPX VS SKT παρά τα λάθη που είχαν οι SKT στα ημιτελικά. Θεωρώ πως η σειρά έπρεπε να πάει 2/2 και να κριθεί στο 5ο παιχνίδι για το αν τελικό θα πήγαιναν οι G2 ή οι SKT. Μπορείτε να το δείτε και μόνοι σας στο Game 4.

Οι SKT έχουν παίξει καλύτερα (να αναφερθεί εδώ ότι και τα 4 παιχνίδια ήταν πολύ οριακά και το 3/1 δεν αντικατοπτρίζει το ποσό κοντά ήταν αυτά τα παιχνίδια). Επιστρέφοντας λοιπόν  στο Game 4 όπου σε κρίσιμο σημείο του παιχνιδιού το ADC των G2  φαίνεται σαν να δίνει παιχνίδι στους SKT, αφού πιάνεται μόνο του από όλη την ομάδα των SKT με τους G2 να παίρνουν ένα inhibitor σαν αντάλλαγμα, το οποίο όμως δεν έχει καμία σημασία κανονικά σε αυτό το σημείο του παιχνιδιού.

Μετά από λίγο λοιπόν ξεκινάει ένα 4v5 υπέρ των SKT όπου ο μοναδικός τρόπος να κερδίσει η G2 ήταν να μην πεθάνει κανένα από τα 4 μέλη των G2 μέχρι να κάνει respawn ο Yasuo,(Ο οποίος σε αυτό το σημείο ήταν 1/6. Έγινε  ήρωας μόνο  χάρις σε αυτό το τρομερό καθάρισμα που έκανε μετά το respawn ) όπου και τα 4 μέλη κινδύνεψαν να πεθάνουν 2 φορές ο καθένας μέχρι να έρθει ο Yasuo ,άλλα κράτησαν ακριβώς όσο έπρεπε…

Τύχη ή ομαδική δουλειά; Βλέποντας το πώς παίξανε σήμερα αρχίζω να πιστεύω, ότι ήταν αρκετά τυχεροί οι G2 σε αυτό το teamfight και που τελείωσε εκεί η σειρά και δεν πήγε σε 5ο παιχνίδι.

Το τι εννοώ μπορείτε να το δείτε στο παρακάτω λεπτομερές βίντεο!

Teamfight Breakdown with Jatt

Συμπεράσματα από το φετινό παγκόσμιο

Δεν νομίζω να υπάρχει κάποιος που να πιστεύει ότι η FPX παρά σαν πρωτάρα δεν ήταν η καλύτερη ομάδα που υπήρχε φέτος. Οι μοναδικές ομάδες που θα μπορούσαν να τoυς κοντράρουν ήταν η I.G, η οποία έχασε μετά από 4 τρομερά παιχνίδια, και η SKT, όπου δυστυχώς για μένα κάποια λάθη του Faker κόστισαν στην ομάδα τον ημιτελικό και τη δυνατότητα να δούμε έναν από τους καλύτερους τελικούς μετά το Κοο Tigers VS SKT.

Ίσως να υπήρχε μια ομάδα που να μπορούσε σιγουρα να κερδίσει τους FPX αλλά αυτή η ομάδα είχε στο δεξί χέρι του midlaner έναν Bengi και στο top έναν Marin και μετά έναν Duke όπου η τότε τριάδα έκανε πλάκα σε όποια ομάδα έβρισκε μπροστά τους και δεν υπάρχει πια, τουλάχιστον όπως τη ξέραμε.

Το συμπέρασμα μου βλέποντας τα παιχνίδια των FPX και των ανταγωνιστών τους είναι ότι δεν υπήρχε κάποια φετινή ομάδα που να μπορούσε να τους κερδίσει. Καμία δεν είχε τη συνεργασία και τους συνδυασμούς των FPX, οι οποίοι αν και δεν είχαν πάντα τους καλύτερους ατομικούς παίκτες για το early game, είχαν σίγουρα τη καλύτερη ομάδα και συνεργασία από όλους τους ανταγωνιστές τους

Είχαν συνεργασία,

Είχαν ομάδα,

Είχαν το δικό τους off meta Νautilus mid όπου σε συνδυασμό με το δεύτερο Βlitzcrank ή thresh στο Botlane που επίσης πετύχαινε τα πάντα μπορούσαν να πιάσουν και να πάρουν οποίο στόχο ήθελαν.

Στη ζούγκλα των fpx είχαμε των Tian ο οποίος ήταν αδιαμφισβήτητα η καλύτερη φετινή ζούγκλα του παγκόσμιου και ίσως μια από τις καλύτερες ζούγκλες που έχουμε δει τα τελευταία χρόνια

Στο τοπ συναντάμε τον GimGoon ο οποίος ακόμα και όταν βρισκόταν σε mismatch κρατούσε τέλεια άμυνα προκειμένου ο Tian και το double hook mid support να κερδίσουν το serie για αυτόν και μετά και αυτός με τη σειρά του να scalarei για το late game όπου η ομάδα του πλέον τον χρειαζόταν.

Όσο για τον lwx ήταν ένα μετρημένο και σωστότατο adc που έκανε τη δουλειά του όταν έπρεπε χωρίς να προσπαθεί υπερβολικά χωρίς λόγο όπως αρκετά N.A και EU teams που έχουμε δει κατά καιρούς.

Δυστυχώς ο πραγματικός τελικός ήταν τα 2 ημιτελικά παιχνίδια και ένας τελικός ο οποίος δεν ήρθε καθώς δεν προκρίθηκαν οι δυο ομάδες που θα μας έδιναν ένα καλύτερο θέαμα από αυτό που είδαμε πριν μερικές ώρες. Πιο συγκεκριμένα Game 2  I.G VS FPX και Game 4 SKT VS G2 θα μπορούσαν από μονά τους να αποτελέσουν καλύτερο τελικό από αυτά τα 3 του τελικού.

Συγχαρητήρια στο Φοίνικα και στο μοναδικό league που μας έδειξε φέτος.

Αποτέλεσμα εικόνας για fun plus phoenix

 

 

 

 

Jehuty
Jehuty
Λατρεύω τα Moba και τα fps με παρέα. Μαύρο χιούμορ και φανατικός με το league από όταν βγήκε .Hardstuck Diamond
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments