Τετάρτη, 25 Μαΐου, 2022
ΑρχικήΠαιχνίδιαValorant: το νέο παιχνίδι της Riot σε Closed Beta

Valorant: το νέο παιχνίδι της Riot σε Closed Beta

Η Riot games είναι γνωστή στην πλειοψηφία των gamers  για τα moba παιχνίδια της όπως το League of Legends. Η εταιρεία είπε να κάνει το ένα βήμα παραπέρα και μπαίνει στον τομέα των FPS Games. Εδώ και καιρό ακουγόντουσαν διάφορα νέα για το Valorant αλλά υπό την κωδική ονομασία Project: A.

Το Valorant είναι ένα tactical 5v5 παιχνίδι, θα μπορούσε κανείς να πει ότι είναι μια ανάμειξη CS:GO και  Overwatch αφού υπάρχουν χαρακτήρες με abilities, και συνδυάζοντας ταυτόχρονα πολλά στοιχεία από το movement, το gun play, τα gun mechanics των παραπάνω παιχνιδιών.

 

 

Επιδόσεις

Το “Project: A” φαίνεται να είναι ένα πολύ υποσχόμενο παιχνίδι αφού έχει δώσει πληροφορίες και δεδομένα για διάφορα πράγματα που αφορούν το gameplay που είναι υψίστης σημασίας για τους παίκτες. Από θέμα επιδόσεων θα μπορεί κανείς να έχει τουλάχιστον 30fps ακόμα και σε έναν υπολογιστή δεκαετίας. Σε μοντέρνους υπολογιστές οι επιδόσεις θα κυμαίνονται από 60 έως και παραπάνω από 144fps (System Requirements προς το τέλος του άρθρου). Τώρα, όσον αναφορά τους servers, οι διακομιστές θα είναι 128tick με datacenter σε ολόκληρο τον κόσμο, δηλαδή αυτοί που μένουν σε μεγάλες αστικές  περιοχές ανά όλο τον κόσμο θα παίζουν με ~35 ping. Η Riot από την αρχή της αποκάλυψης του παιχνιδιού είπε πως θα αντιμετωπίσει το peekers advantage,  ένα θέμα το οποίο υπάρχει σε αρκετά παιχνίδια και οφείλεται κυρίως στους servers και στο netcode του εκάστοτε  παιχνιδιού.

Anticheat

Σημαντική είναι επίσης η καθήλωση των developer στο anticheat του παιχνιδιού. Πρόκειται για ένα anticheat το οποίο θα αποθηκεύει τα shooting patterns των παικτών (για την αποφυγή Aimlock-Aimbot) και την απόκρυψη δεδομένων από παίκτες όταν αυτά δεν τα χρειάζονται. Για παράδειγμα, ένας παίκτης βρίσκεται πίσω από έναν τοίχο. Σε έναν άλλο παίκτη της αντίπαλης ομάδας δεν θα πηγαίνουν δεδομένα στον υπολογιστή του για την τοποθεσία του άλλου παίκτη παρά μόνο όταν αυτός είναι να εμφανιστεί στην οθόνη του, αυτό το σύστημα έγινε develop για την αποφυγή χρήσης ESP και Wallhack.

Gameplay

Το Valorant θα κάνει feature 2 χάρτες  και 9 παίχτες. Λογική του παιχνιδιού είναι πως μία ομάδα θα πρέπει να κάνει plant μια βόμβα στα A/B/C  site ενώ η άλλη ομάδα θα πρέπει να την αφοπλίσει, ο νικητής του match είναι αυτός που θα κερδίσει 13 γύρους, το concept του παιχνιδιού θυμίζει πάρα πολύ το Counter Strike. Ο κάθε ήρωας έχει 4 abilities  τις οποίες θα μπορεί να ξεκλειδώσει με χρήματα στην αρχή του κάθε γύρου. Υπάρχει επίσης μια πληθώρα όπλων (AR, SMG, LMG, SR, Pistol) τα οποία θα πρέπει επίσης να τα αγοράσει ο παίκτης στην αρχή του γύρου.

Valorant: το νέο παιχνίδι της Riot σε Closed Beta

 

Πως θα εξασφαλίσετε πρόσβαση στην closed beta:

 

Το Valorant θα είναι Free To Play και από αύριο θα ανοίξει η closed beta του παιχνιδιού για: Την Ευρώπη, τις Η.Π.Α, τον Καναδά και την Ρωσία.

Πως μπορείτε λοιπόν να αποκτήσετε access στην closed beta του παιχνιδιού; Θα πρέπει να ακολουθήσετε τα εξής βήματα:

  1. Να δημιουργήσετε Riot Games Λογαριασμό
  2. Να συνδέσετε τον λογαριασμό σας στο twitch με τον Riot Games Λογαριασμό σας.
  3. Να παρακολουθήσετε Valorant Streams αύριο στις 3μμ. και αν είστε τυχεροί θα σας έρθει ειδοποίηση πως έχετε πάρει drop στο εικονίδιο των ειδοποιήσεων.

Minimum Spec – 30 frames per second:

-CPU: Intel Core 2 Duo E8400

-GPU: Intel Hd 3000

Recommended Spec- 60 frames per second:

 -Cpu: Intel i3-4150

-Gpu: Geforce GT 730

High-end Spec – 144+ frames per second:

-CPU: Intel core i5-4460 3.2GHz

-GPU: GTX 1050 Ti

PC hardware requirements:

-Windows 7/8/10 64-bit

-4GB RAM

-1GB of Vram

 

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments