Σάββατο, 13 Αυγούστου, 2022
ΑρχικήΤελευταία νέαΘύμα της έλλειψης Chip τα μελάνια της Canon

Θύμα της έλλειψης Chip τα μελάνια της Canon

Οι περισσότεροι δεν φανταστήκαμε πως τα μελάνια των εκτυπωτών της Canon θα ήταν θύμα της έλλειψης ημιαγωγών αφού οι κάρτες γραφικών φαίνεται να έχουν πληρώσει το μεγαλύτερο τίμημα.

Η παγκόσμια έλλειψη ημιαγωγών οδήγησε στην μικρή διαθεσιμότητα των τσιπ που χρησιμοποιούνται σε διάφορες βιομηχανίες προκαλώντας έτσι, αύξηση των τιμών στα προϊόντα και καθυστερήσεις όσον αφορά το shipping. Στις βιομηχανίες αυτές προστέθηκε τώρα και η βιομηχανία των μελανιών που χρησιμοποιούνται στους επεξεργαστές.

Η Canon, κατασκευάστρια καμερών και προϊόντων εκτύπωσης, έφτασε στο σημείο να στέλνει προς πώληση μελάνια εκτυπωτών τα οποία δεν έχουν το απαραίτητο chip ενσωματωμένο για την επιβεβαίωση της αυθεντικότητάς τους. Αυτό σημαίνει πως η Canon προχωράει σε παραγωγή μελανιών χωρίς τα αντίμετρα προστασίας για τις απομιμήσεις που κυκλοφορούν.

Τα ενσωματωμένα chips σε ένα μελάνι εκτυπωτή δεν επιβεβαιώνουν μόνο την αυθεντικότητα του αλλά δίνουν επίσης πληροφορίες για την στάθμη του μελανιού.

Canon Ink
Photo by osde8info

Σε ανακοίνωσή της η Canon Europe έχει μια λίστα με τα μοντέλα τα οποία επηρεάζονται από την παρούσα κατάσταση, σημειώνοντας πως δεν υπάρχει κάποιο αρνητικό αντίκτυπο στην ποιότητα εκτύπωσης αλλά παρουσιάζεται το ενδεχόμενο να μην γίνεται σωστή εκτίμηση της στάθμης μελανιού.

Ακόμα, στην ανακοίνωση της Canon, βρίσκονται οδηγίες ώστε ο χρήστης να μπορέσει να προσπεράσει την ένδειξη πως το μελάνι που χρησιμοποιεί δεν είναι αυθεντικό και δεν λειτουργεί σωστά.

Όπως γίνεται κατανοητό, η έλλειψη semiconductors έχει οδηγήσει σε αδιέξοδα πολλές εταιρίες που σχετίζονται με την παραγωγή hardware.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments