Τετάρτη, 25 Μαΐου, 2022
ΑρχικήΛογισμικόMicrosoft: Ανησυχητικά υψηλή η πειρατεία των Windows στην Ασία

Microsoft: Ανησυχητικά υψηλή η πειρατεία των Windows στην Ασία

Σύμφωνα με δημοσίευση των Economic Times, η Microsoft αγόρασε PCs μεταξύ Μαΐου και Ιουνίου από καταστήματα της Ασίας, με σκοπό να καθορίσει πόσες από αυτές έχουν σταλθεί με πλαστές άδειες και με κακόβουλο λογισμικό στα Windows.

Τα αποτελέσματα των ερευνών ήταν ιδιαίτερα ανησυχητικά, καθώς 100% των συστημάτων που αποκτήθηκαν στην Νότιο Κορέα, το Βιετνάμ, την Μαλαισία και την Ταϊλάνδη περιείχαν πειρατικό λογισμικό. Επιπροσθέτως, το 91% των αδειών των Windows σε PCs της Ινδίας δεν ήταν γνήσια, ενώ η Ινδονησία ακολουθεί με ποσοστό 90%.

Συνολικά, στη δημοσίευση αναφέρθηκε πως στο 83% όλων των υπολογιστών που το λογισμικό αγοράσθηκε από ασιατικές αγορές, δεν υπήρχε έγκυρη άδεια των Windows.

Η Mary Jo Schrade, βοηθός του Γενικού Συμβουλίου και Περιφερειακός Διευθυντής της Ένωσης Ψηφιακών Εγκλημάτων στην Ασία, δήλωσε πως οι ηλεκτρονικοί εγκληματίες συνεχώς εξελίσσουν τις τεχνικές τους με σκοπό να αποφύγουν τα μέτρα ασφαλείας και να ενσωματώσουν το κακόβουλο λογισμικό σε πειρατικό λογισμικό. Αυτή είναι μία από τις τακτικές τους που τους επιτρέπει να συμβιβάζονται με τεράστιους αριθμούς προσωπικών υπολογιστών και να έχουν πρόσβαση σε τεράστιο ποσό κλεμμένων δεδομένων και πιστοποιητικών.

Σαφώς, το πειρατικό λογισμικό δεν αποτελεί απειλή μόνο για τους χρήστες των προσωπικών συσκευών. Όταν οι πωλητές πωλούν πειρατικό λογισμικό που περιέχει κακόβουλο λογισμικό επηρεάζονται άμεσα και οι πελάτες των αγοραστών, καθώς θέτουν τις προσωπικές πληροφορίες και ταυτότητες άλλων ατόμων και συνεργατών σε κίνδυνο.

Η Microsoft δεν έχει αποκαλύψει επισήμως αν σχεδιάζει κάποια νομική κίνηση εναντίον των εμπόρων που πωλούν πειρατικά αντίγραφα των Windows αλλά είναι αρκετά πιθανό να λάβει δραστικά μέτρα, δεδομένων των πράξεων της στο παρελθόν.

Πηγή

Nasosdem
Nasosdemhttps://pcbuildinggr.com/
Ο Καραφλοδαίμονας θα υπερισχύσει!
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments