Τετάρτη, 25 Μαΐου, 2022
ΑρχικήΟδηγοίΠροτάσεις Gaming Mouse ανά Budget – Μάιος 2022

Προτάσεις Gaming Mouse ανά Budget – Μάιος 2022

Στο παρόν άρθρο θα ασχοληθούμε με προτάσεις gaming mouse. Εδώ θα βρείτε τα καλύτερα ποντίκια ανά budget, ενσύρματα και ασύρματα. Προτού προχωρήσουμε στις προτάσεις μας, θα γίνει ένας μικρός πρόλογος στο πως να επιλέξετε ένα ποντίκι.

Δεν θα σας προτείναμε να αγοράσετε κάποιο φθηνό ποντίκι κάτω των 30 ευρώ καθώς η ποιότητα κατασκευής και η ποιότητα του sensor πέφτει κατακόρυφα. Από τα 30 ευρώ και πάνω μπορεί κανείς να πάρει πολύ καλό mouse. Καλές μάρκες είναι επίσης είναι τα Glorious Model και τα Zowie αλλά λόγω περιορισμένης διαθεσιμότητας στην Ελληνική αγορά δεν θα συμπεριληφθούν στην λίστα.

Εφόσον υπάρχουν διάφορα μεγέθη χεριών και ποντικιών θα πρέπει να επιλέξετε ένα mouse το οποίο θα σας βολεύει. Η επιλογή αυτή γίνεται ακόμα πιο δύσκολη μιας και υπάρχουν διάφορα grips που μπορεί κάποιος να χρησιμοποιήσει. Οι επαγγελματίες παίχτες προσπαθούν να παίρνουν το ποντίκι που τους βολεύει περισσότερο, φτάνουν ακόμα και στο σημείο να αγοράζουν το ίδιο ποντίκι για 2 και 3 φορές για τον λόγο αυτόν ή και για να έχουν απόθεμα στην άκρη.

Πατώντας στον σύνδεσμο εδώ θα μπορέσετε να βάλετε τα στοιχεία (μήκος, πλάτος χεριού και τύπο κρατήματος) έτσι ώστε να επιλέξετε το κατάλληλο ποντίκι για εσάς.

Προτάσεις Gaming Mouse ανά Budget – Μάιος 2022

Εδώ βλέπουμε τα 3 κύρια grips.
Στο palm grip πιάνεις το ποντίκι με την παλάμη, στην ουσία ακουμπάς όλη την παλάμη σου πάνω στο mouse.
Στο claw grip, κρατάς το grip με τον αντίχειρα, με τα δάκτυλα του χεριού και ακουμπάει το πισινό μέρος της παλάμης πάνω στο mouse.
Στο Finger tip κρατάς το ποντίκι μόνο με τα δάκτυλα, δεν ακουμπάει κάποιο μέρος της παλάμης πάνω.
Υπάρχουν περιπτώσεις που μπορεί το κράτημα σας να είναι ένας συνδυασμός αυτών.

Στα ποντίκια επίσης, έχουμε διάφορα υλικά κατασκευής. Έχουμε πλαστικό (χαμηλής, μεσαίας και υψηλής ποιότητας), αλουμίνιο, ατσάλι. Κάθε εταιρεία επιλέγει έναν συνδυασμό πλαστικού με αλουμινίου συνήθως για τα μεσαία-ακριβά ποντίκια της, ενώ όσο κατεβαίνει η τιμή χρησιμοποιείται πλαστικό σχεδόν παντού με την ποιότητα να κατεβαίνει όσο κατεβαίνει και η τιμή. Σε σπάνιες περιπτώσεις, έχουμε ατσάλι ή παρόμοιο κράμα μετάλλου.

Στα μεσαίας-υψηλής τιμής δεν παίζει ρόλο ποτέ το υλικό κατασκευής, γιατί είναι είτε αλουμίνιο, είτε υψηλής ποιότητας πλαστικό, είτε ένας συνδυασμός. Ωστόσο, κάθε υλικό έχει αρνητικά και θετικά, πχ το πλαστικό είναι πιο ελαφρύ αλλά με μικρότερη αντοχή στο rage του παίκτη ενώ το αλουμίνιο υποφέρει από εύκολη οξείδωση.

Τα παρακάτω ποντίκια είναι μια φθηνή λύση για ένα κάπως decent mouse, αλλά δεν προτείνουμε να πάτε σε αυτά – απλά τα δίνουμε ως επιλογές για όσους έχουν πολύ περιορισμένο budget για περιφερειακά.

Sharkoon Shark Force – 15€

Motospeed V30 – 20€

Και από εδώ και πέρα έχουμε πιο decent επιλογές, με τις καλύτερες μάρκες στην αγορά να κάνουν την εμφάνιση τους. Φυσικά, πρέπει να κάνουμε μια αναφορά στο Razer Atheris και στην σειρά Logitech MX αλλά καθώς δεν είναι ιδανικές επιλογές για παίκτες, δεν μπαίνουν στην λίστα.

Logitech G102 Prodigy – 30€
Το ποντίκι αυτό βρίσκεται στα 85 γραμμάρια, και μικρομεσαίου μεγέθους. Εύρος dpi: 200-8000.

Logitech G203 Prodigy (E-God.gr) – 35€
Το ποντίκι αυτό βρίσκεται επίσης στα 85 γραμμάρια. Εύρος dpi: 200-8000.

Razer DeathΑdder Essential – 35€
Είναι 96 Γραμμάρια και μεσαίο προς μεγάλο μέγεθος. Υπάρχει η Essential έκδοση του Basilisk καθώς και η κανονική του Basilisk σε παρόμοια τιμή.

SteelSeries Rival 3 – 45€
Το Rival 3 έχει καλή ποιότητα κατασκευής, είναι μεσαίου μεγέθους, έχει rgb και ζυγίζει 80 γραμμάρια. Εύρος dpi: 100-8.500.

Logitech G305 – 50€
Το παρόν ποντίκι είναι μια πολύ καλή επιλογή για αυτούς που θέλουν να ξεφορτωθούν το cable drag και να απολαύσουν την ελευθερία που δίνουν τα wireless mice.
Η μπαταρία του αρκεί για 250 ώρες gaming, ζυγίζει 99 γραμμάρια, φοράει τον νέο hero sensor και παίρνει τιμές dpi από 2000 μέχρι 12000.

Logitech G502 Hero (E-God.gr) – 60€
Το G502 Hero είναι εφοδιασμένο με τον νέο HERO αισθητήρα της Logitech που φτάνει έως και τα 16000dpi. Είναι κάπως βαρύ στα 121 γραμμάρια (χωρίς τα βαρίδια) και ρύθμιση 100-16000dpi.

Razer DeathAdder Elite – 65€
Το DeathAdder Elite ζυγίζει 105 γραμμάρια, είναι μεσαίου-μεγάλου μεγέθους, έχει rgb και δέχεται μέγιστη τιμή dpi 16000.

Razer Basilisk Χ HyperSpeed – 65€
Έχει τον 5G σένσορα της Razer, RGB (+144fps στα game σας) φωτισμό ενώ ταυτόχρονα δέχεται μέγιστο αριθμό dpi 16000. Ζυγίζει 107 γραμμάρια και είναι ασύρματο.

SteelSeries Rival 310 (E-God.gr) – 65€
Το Rival 310 έχει έναν ξεχωριστό σχεδιασμό και σχήμα. Ζυγίζει 92 γραμμάρια και το μέγεθός του είναι μέτριο προς μεγάλο.

Razer DeathAdder V2 – 70€
Μία πολύ καλή επιλογή και για FPS games και για Moba. Είναι για all around gaming. Φτάνει έως και 20000dpi και ζυγίζει 82 γραμμάρια.

Logitech G Pro – 75€
Αρκετά καλό για FPS τίτλους. Έχει τον hero αισθητήρα και ζυγίζει 83 γραμμάρια Εύρος Dpi: 100-16000.

SteelSeries Rival 600 (E-God.gr) – 80€
Το SteelSeries Rival 600 είναι ένα ποντίκι μεγάλου μεγέθους το οποίο ζυγίζει 99 γραμμάρια. Το Rival 600 έχει 7 προγραμματιζόμενα πλήκτρα. Έχει αποσπώμενο καλώδιο και βαρίδια (32 γραμμαρίων) τα οποία μπορεί κανείς να τα προσθέσει για να κάνει το ποντίκι πιο βαρύ. Εύρος dpi: 100-12000.

Razer Viper – 75€
Εξαιρετικό ποντίκι για all round gaming, είναι από τα καλύτερα της Razer. Ζυγίζει 69 γραμμάρια, έχει rgb και 1000hz polling rate. Είναι το δεύτερο καλύτερο ποντίκι της razer μετά από το Razer Viper Ultimate.

Logitech G703 Lightspeed – 85€
Επίσης μια εναλλακτική αντί για το Viper και το Mamba για όσους θέλουν ασύρματο. 107 Γραμμάρια, η μπαταρία φτάνει 24 ώρες με φωτισμό ενώ χωρίς φτάνει 36, έχει τον Pmw3366, έναν πολύ καλό αισθητήρα. Εύρος Dpi: 200-12000.

Razer Mamba Elite – 80€
Φοράει τον 5G αισθητήρα της razer, 96 γραμμάρια βάρος και εννέα προγραμματιζόμενα πλήκτρα.

Razer Naga Trinity – 90€
Εδώ είναι το sweetspot για τους MOBA – MMORPG Gamers. Μπορεί να είναι λίγο πιο βαρύ, με βάρος στα 120 γραμμάρια, αλλά όσοι ασχολούνται με τα παιχνίδια για τα οποία σχεδιάστηκε θα το εκτιμήσουν, ενώ η δυνατότητα αλλαγής πλαϊνού module κουμπιών το κάνει το ίδιο καλό και για FPS Games.

SteelSeries Rival 650 – 110€
Το Rival 650 είναι η ασύρματη εναλλακτική στο Rival 600. Με 15 λεπτά φόρτισης παραδίδει 10 ώρες gaming. Ζυγίζει 121 γραμμάρια και έχει εύρος dpi: 100-12000.

Logitech G Pro Wireless (E-God.gr) – 140€Προτάσεις Gaming Mouse ανά Budget – Μάιος 2022Η Logitech μπήκε στο παιχνίδι των competitive mouse με το G PRO Wireless το οποίο είναι ένα εξαιρετικό ποντίκι που χρησιμοποιείται από πολλούς επαγγελματίες παίκτες σε όλο τον κόσμο. Έχει αυτονομία κάπου στις 50 ώρες με την χρήση του φωτισμού ενώ χωρίς φωτισμό φτάνει έως και τις 65-70 ώρες. Αξιοσημείωτο είναι επίσης το γεγονός πως κάνει και για αριστερόχειρες. Το βάρος του είναι στα 81.5 γραμμάρια. Ο αισθητήρας φυσικά, είναι ο HERO.

Razer Viper Ultimate – 125€

Προτάσεις Gaming Mouse ανά Budget – Μάιος 2022

Το Razer Viper Ultimate είναι η απάντηση της Razer στην Logitech και στο G Pro Wireless. Πρόκειται για ένα εξαιρετικό ποντίκι με 70 ώρες διάρκεια μπαταρίας, οπλισμένο με την τεχνολογία HyperSpeed της Razer και τον FocusPlus σένσορα. Έχει βάρος μόλις 74 γραμμάρια, ενώ τα optical switches εγγυώνται την έλλειψη προβλημάτων με double clicking.
Το Viper Ultimate έχει υψηλής ποιότητας mouse feet (πατάκια). Στην συσκευασία του Viper Ultimate υπάρχει επιπλέον ένα charging dock.

Αν και επιλογές gaming mouse είναι άπειρες, αυτές εδώ είναι οι καλύτερες αλλά και αυτές που προτιμάει η συντριπτική πλειοψηφία των αγοραστών. Καλές αγορές!

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments