Κυριακή, 25 Σεπτεμβρίου, 2022
ΑρχικήΟδηγοίΕύκολη παράκαμψη αποκλεισμένων ιστοσελίδων με Opera

Εύκολη παράκαμψη αποκλεισμένων ιστοσελίδων με Opera

Στο παρόν άρθρο θα σας δώσουμε οδηγίες για εύκολη και απροβλημάτιστη πρόσβαση σε αποκλεισμένες ιστοσελίδες στην χώρα μας, με την χρήση του Opera περιηγητή ιστοσελίδων και της ενσωματωμένης υπηρεσίας VPN του.

Σε αρκετές χώρες, όπως και στην χώρα μας, οι νόμοι περί πνευματικής νομοθεσίας είναι αρκετά αυστηροί. Πρόσφατα, με απόφαση της ΕΔΠΠΙ, οι πάροχοι υπηρεσιών διαδικτύων (Cosmote, Vodafone, Wind κτλ) υποχρεώθηκαν στο να αποκλείσουν την πρόσβαση σε αρκετές ιστοσελίδες που φιλοξενούν Torrents ή/και Magnet Links, ακόμα και σε μερικά που προσφέρουν μόνο αρχεία υποτίτλων για διάφορες ταινίες/σειρές.
Εύκολη παράκαμψη αποκλεισμένων ιστοσελίδων με Opera

Οπότε, (ξανά)έρχεται στο μυαλό σου η εξής απορία:
Και αν εγώ θέλω, οποιαδήποτε στιγμή, πρόσβαση σε ένα Site που απέκλεισε ο πάροχος μου, τι κάνω;
Μια ερώτηση με πολύ απλή και εύκολη απάντηση. Χρησιμοποιείς VPN. Αρχικά, ας μάθουμε τι είναι αυτό το VPN.

Το VPN (Virtual Private Network), στα Ελληνικά “Ιδιωτικό Εικονικό Δίκτυο”, είναι ένα δίκτυο με τα χαρακτηριστικά του LAN (“τοπικές” διευθύνσεις IP, File Sharing, Local Servers, Internet Connection Sharing) στο οποίο μπορούν να συνδεθούν υπολογιστές από οπουδήποτε.

Η σύνδεση είναι κρυπτογραφημένη, οπότε το τι στέλνεις στο δίκτυο και τι σου στέλνει αυτό, δεν μπορεί να το δει κανένας (μπακάλικα εδώ). Αφού συνδεθείς στο δίκτυο, η εξωτερική IP σου είναι η ίδια με την εξωτερική IP του Server (διακομιστή) που φιλοξενεί το VPN.
Εύκολη παράκαμψη αποκλεισμένων ιστοσελίδων με Opera

Πάμε λίγο να δούμε στα γρήγορα πως θα πηγαίνει η διαδρομή όταν θα ζητάμε πρόσβαση σε μια ιστοσελίδα.
1) Ο υπολογιστής σου στέλνει κρυπτογραφημένα αρχεία/requests στον Server που φιλοξενεί το VPN για πρόσβαση σε ένα Site.
Καθώς η σύνδεση είναι κρυπτογραφημένη, ο πάροχος σου δεν μπορεί να δει τι ακριβώς ζητάς.
2) Ο VPN Server θα ζητάει από τον Server που φιλοξενεί το Site στο οποίο θες πρόσβαση την σελίδα που ζήτησες να ανοίξεις.
3) Ο Site Server στέλνει πίσω στον VPN Server τα αρχεία/σελίδα που ζήτησες.
4) Ο VPN Server σου στέλνει τα αρχεία που του έστειλε ο Site Server.
Καθώς η σύνδεση είναι κρυπτογραφημένη, ο πάροχος σου δεν μπορεί να δει τι ακριβώς σου στέλνουν.

Εξαιτίας της παραπάνω διαδρομής, η καθυστέρηση ανταπόκρισης και το Ping αυξάνεται σημαντικά, οπότε το να έχεις συνεχώς ανοιχτό σε όλο το PC σου VPN δίκτυο είναι σπαστικό, ειδικά αν παίζεις παιχνίδια. Το πρόβλημα αυτό θα λυθεί χρησιμοποιώντας VPN μόνο στον περιηγητή σου (Chrome, Opera, Firefox κ.α.).
Opera

Υπάρχουν add-ons για κάθε περιηγητή φυσικά για χρήση VPN αλλά για ευκολία θα χρησιμοποιήσουμε Opera. Ο Opera έρχεται με δωρεάν ενσωματωμένο VPN απεριόριστης χρήσης.

Το ενσωματωμένο VPN θα ενεργοποιείται αυτόματα κάθε φορά που θα ανοίγεις τον Opera αν ακολουθήσεις τα παρακάτω βήματα. Το μόνο κακό, είναι ότι θα παίρνει λίγα δευτερόλεπτα για να έχεις πρόσβαση στο Διαδίκτυο κάθε φορά που θα ανοίγεις εκ νέου τον Opera (κάτω από 5 όμως).

Θα θεωρήσουμε ότι έχετε ήδη κάνει εγκατάσταση του Opera. Αφού τον ανοίξετε, θα πατήσετε πάνω αριστερά στο Menu (Μενού) και μετά Settings (Ρυθμίσεις).
Εύκολη παράκαμψη αποκλεισμένων ιστοσελίδων με Opera
Στην συνέχεια θα πάτε στο πλαίσιο αναζήτησης πάνω δεξιά, και θα πατήσετε την λέξη “vpn”. Θα σας βγάλει την επιλογή “Enable VPN”. Κάντε κλικ στο Slider δεξιά αυτής της ρύθμισης.
Εύκολη παράκαμψη αποκλεισμένων ιστοσελίδων με Opera

Θα δείτε ότι αριστερά από την γραμμή διευθύνσεων σας έχει βγάλει ένα μπλε εικονίδιο με όνομα VPN. Πατώντας πάνω σε αυτό, θα δείτε πόσα δεδομένα μεταφέρατε μέσω του VPN αυτόν τον μήνα καθώς και σας έχει δύο ρυθμίσεις: μία ενεργοποίησης/απενεργοποίησης και μία επιλογής τοποθεσίας. Σιγουρευτείτε ότι η πρώτη ρύθμιση είναι στο “On/Ενεργό”.
Εύκολη παράκαμψη αποκλεισμένων ιστοσελίδων με Opera

Συγχαρητήρια, ενεργοποιήσατε το Opera VPN. Ας σιγουρευτούμε ότι έχουμε κανονικά πρόσβαση, δοκιμάζοντας μια τυχαία ιστοσελίδα από αυτές που διέταξε αποκλεισμό πρόσφατα η ΕΔΠΠΙ. Καλύτερα να δοκιμάσετε και δεύτερη, στην περίπτωση που για κάποιον λόγο η πρώτη είναι εκτός λειτουργίας.

Εύκολη παράκαμψη αποκλεισμένων ιστοσελίδων με Opera

Άνοιξε κανονικά η ιστοσελίδα; Είστε έτοιμοι να περιηγηθείτε χωρίς περιορισμούς από τον πάροχο σας!

Αποποίηση Ευθυνών: Η PC Building GR, η διαχειριστική ομάδα της ή/και οποιοσδήποτε τρίτος έχει σχέση με αυτό το άρθρο δεν ευθύνεται για το πως θα χρησιμοποιήσετε τον οδηγό. Οι οδηγίες μας είναι καθαρά και μόνο για εκπαιδευτικούς σκοπούς και δεν στηρίζουμε σε καμία περίπτωση την πειρατεία ή/και παρόμοιες παράνομες ενέργειες.

Nasosdem
Nasosdemhttps://pcbuildinggr.com/
Ο Καραφλοδαίμονας θα υπερισχύσει!
RELATED ARTICLES

2 ΣΧΟΛΙΑ

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments