ΑρχικήΟδηγοίΕύκολη παράκαμψη αποκλεισμένων ιστοσελίδων με αλλαγή DNS

Εύκολη παράκαμψη αποκλεισμένων ιστοσελίδων με αλλαγή DNS

Στο παρόν άρθρο θα σας δώσουμε οδηγίες για εύκολη και απροβλημάτιστη πρόσβαση σε αποκλεισμένες ιστοσελίδες στην χώρα μας, με αλλαγή των DNS που χρησιμοποιεί ο υπολογιστής μας. Έχουμε ήδη δείξει παρόμοιο τρόπο με την χρήση του Opera. Προτείνουμε να το διαβάσετε.

Τι κάνει και τι δεν κάνει η αλλαγή DNS

Η αλλαγή DNS θα προσπεράσει το πρόβλημα μας, ωστόσο δεν θα “απαγορέψει” στον πάροχο μας να βλέπει ποιες ιστοσελίδες ανοίγουμε. Σίγουρα η λύση με VPN είναι προτιμητέα, καθώς η λύση που θα δείξουμε σε αυτό το άρθρο δεν είναι μόνιμη ή σταθερή. Οποιαδήποτε στιγμή μπορούν να μπλοκάρουν την πρόσβαση σου σε αποκλεισμένα Site αν χρησιμοποιήσεις αυτήν την λύση.

Θα θεωρήσουμε ότι έχετε Windows 8.1 ή 10, μιας και τα 7 δεν έχουν υποστήριξη πλέον. Αρχικά, πάμε στον Πίνακα Ελέγχου (Control Panel). Θα τον βρούμε εύκολα αν απλά αναζητήσουμε το όνομα του στην “Αναζήτηση των Windows”.

Μετά πάμε στο “Δίκτυο και Διαδίκτυο” (Network and Internet) και μετά “Κέντρο δικτύου και Κοινής Χρήσης” (Network and Sharing Center). Εδώ θα πατήσουμε πάνω στο “Ethernet” ή στο αντίστοιχο που έχετε εσείς, όπως βλέπετε στην εικόνα και μετά “Ιδιότητες” (Properties).

Βρείτε το “Πρωτόκολλο Διαδικτύου Έκδοσης 4” (Internet Protocol Version 4 (TCP/IPV4)) και κάντε διπλό κλικ πάνω του. Στο νέο παράθυρο που μας ανοίγει, αλλάξτε την κάτω επιλογή “Αποκτήστε αυτόματα την διεύθυνση διακομιστή DNS” (Obtain DNS server address automatically) σε “Χρησιμοποιήστε τις ακόλουθες διευθύνσεις διακομιστή DNS” (Use the following DNS server addresses”.

Μιας και θα χρησιμοποιήσουμε τους DNS Servers της Google, στο “Προτιμητέος διακομιστής DNS” (Preferred DNS Server) θα βάλουμε 8.8.8.8 και στο “Εναλλακτικός διακομιστής DNS” (Alternate DNS Server) θα βάλουμε 8.8.4.4 όπως βλέπετε. Πατήστε ΟΚ να αποθηκεύσει τις ρυθμίσεις.

Στην συνέχεια, πάμε λίγο πιο κάτω στην προηγούμενη λίστα και βρίσκουμε το “Πρωτόκολλο Διαδικτύου Έκδοσης 6” (Internet Protocol Version 6 (TCP/IPV6) και κάνουμε διπλό κλικ πάνω του. Στο νέο παράθυρο που μας ανοίγει, αλλάξτε την κάτω επιλογή “Αποκτήστε αυτόματα την διεύθυνση διακομιστή DNS” (Obtain DNS server address automatically) σε “Χρησιμοποιήστε τις ακόλουθες διευθύνσεις διακομιστή DNS” (Use the following DNS server addresses”.

Μιας και θα χρησιμοποιήσουμε τους DNS Servers της Google, στο “Προτιμητέος διακομιστής DNS” (Preferred DNS Server) θα βάλουμε 2001:4860:4860::8888 και στο “Εναλλακτικός διακομιστής DNS” (Alternate DNS Server) θα βάλουμε 2001:4860:4860::8844 όπως βλέπετε. Πατήστε ΟΚ να αποθηκεύσει τις ρυθμίσεις.

Μετά από όλες αυτές τις αλλαγές, πρέπει να κάνουμε επανεκκίνηση. Μετά την επανεκκίνηση, πρέπει να σιγουρευτούμε ότι έχουμε κανονικά πρόσβαση, δοκιμάζοντας μια τυχαία ιστοσελίδα από αυτές που διέταξε αποκλεισμό πρόσφατα η ΕΔΠΠΙ. Καλύτερα να δοκιμάσετε και δεύτερη, στην περίπτωση που για κάποιον λόγο η πρώτη είναι εκτός λειτουργίας.


Άνοιξε κανονικά η ιστοσελίδα; Είστε έτοιμοι να περιηγηθείτε χωρίς περιορισμούς από τον πάροχο σας!

Αποποίηση Ευθυνών: Η PC Building GR, η διαχειριστική ομάδα της ή/και οποιοσδήποτε τρίτος έχει σχέση με αυτό το άρθρο δεν ευθύνεται για το πως θα χρησιμοποιήσετε τον οδηγό. Οι οδηγίες μας είναι καθαρά και μόνο για εκπαιδευτικούς σκοπούς και δεν στηρίζουμε σε καμία περίπτωση την πειρατεία ή/και παρόμοιες παράνομες ενέργειες.

Nasosdemhttps://pcbuildinggr.com/
Ο Καραφλοδαίμονας θα υπερισχύσει!
- Advertisment -

Recent Comments

Exit mobile version