Κυριακή, 14 Αυγούστου, 2022
ΑρχικήΤελευταία νέαΧάκερς έστελναν USB με ιούς ως Δώρα

Χάκερς έστελναν USB με ιούς ως Δώρα

Σύμφωνα με το Gizmodo την περασμένη Πέμπτη, το FBI προειδοποίησε πως ένα group με Χάκερς στέλνει μέσω του Αμερικανικού ταχυδρομείου USB φορτωμένα με ιούς σε εταιρίες που εδραιώνονται σε τομείς όπως η Άμυνα, οι μεταφορές και η ασφάλιση. Οι εγκληματίες αυτοί βασίζονται στην αφέλεια των υπαλλήλων πως θα συνδέσουν το μολυσμένο USB στους υπολογιστές τους, δίνοντας στους χάκερς την δυνατότητα να εξαπολύσουν επιθέσεις Ransomware και να εγκαταστήσουν κακόβουλο λογισμικό.

Ο ύπουλος τρόπος με τον οποίον προσπάθησαν να ξεγελάσουν τις εταιρίες

Η ομάδα χάκερ με όνομα “FIN7” κατέβαλε μεγάλη προσπάθεια να φαίνονται τα “δώρα” τους αθώα. Σε κάποιες περιπτώσεις τα πακέτα έμοιαζαν με αυτά που στέλνει το US Department of Health (Υπουργείο Υγείας) και το Human Services με την επισημείωση πως οι συσκευές περιλαμβάνουν σημαντικές οδηγίες για τον COVID-19.

Σε άλλες περιπτώσεις το πακέτο φαινότανε πως είχε σταλθεί από το Amazon με περιτύλιγμα δώρου, μια ευχαριστήρια κάρτα, μία ψεύτικη gift card και φυσικά το USB.

Το FBI ανέφερε πως δέχτηκε τις πρώτες αναφορές τον περασμένο Αύγουστο.

USB Hacking
Photo by Boskampi (Pixabay)

Η Εγκληματική Οργάνωση FIN7, σύμφωνα με αναφορές, ευθύνεται για την κλοπή 1 Δισεκατομμυρίων ευρώ (1ΔΙΣ€) και έχει υπάρξει και σύνδεση της με άλλες εγκληματικές οργανώσεις που δρουν στο διαδίκτυο.

Το αστείο της υπόθεσης, σύμφωνα με μια έρευνα δημοσιευμένη στο mic.com, είναι πως ο περισσότερος κόσμος θα αποδεχότανε το καινούργιο του USB με χαρά και ευχαρίστηση μόνο και μόνο για να βρει τους λογαριασμούς του άδειους και όλα τα προσωπικά του δεδομένα κρυπτογραφημένα με τα πιο υψηλά στάνταρ κρυπτογράφησης!

Η παραπάνω είδηση είναι μια ευκαιρία για εμάς να γίνουμε πιο καχύποπτοι στους συνδέσμους που πατάμε, στα αρχεία και προγράμματα που κατεβάζουμε και όχι μόνο.

Μείνετε συντονισμένοι στην PCBuildinggr.com για τα τελευταία τεχνολογικά νέα & οδηγούς

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments