Κυριακή, 14 Αυγούστου, 2022
ΑρχικήΟδηγοίΠρόβλημα με τις ειδοποιήσεις στο MIUI 12.5; Δείτε την πιθανή λύση!

Πρόβλημα με τις ειδοποιήσεις στο MIUI 12.5; Δείτε την πιθανή λύση!

Πολλοί χρήστες αναφέρουν προβλήματα με τις ειδοποιήσεις με την τελευταία ενημέρωση της Xiaomi στο MIUI, που είναι η 12.5. Αυτά τα προβλήματα με τις ειδοποιήσεις ωστόσο, υπάρχουν και σε πολλές προηγούμενες εκδόσεις του MIUI.

Γιατί όμως συμβαίνει αυτό; Τι ευθύνεται γι’αυτό το πρόβλημα; Η απάντηση βρίσκεται στην “βελτιστοποίηση μπαταρίας” του MIUI. Τα κινητά της Xiaomi, μόλις τα αφήσετε για ένα σχετικά μικρό χρονικό διάστημα χωρίς να απαντήσετε σε ειδοποιήσεις ή να τα ξεκλειδώσετε, τοποθετούν αυτόματα όλες τις εφαρμογές ανεξαιρέτως σε “αναστολή” (εκτός εφαρμογών συστήματος όπως για παράδειγμα το ξυπνητήρι).

Κανονικά οι σημαντικές εφαρμογές δεν θα έπρεπε να μπαίνουν άμεσα σε αναστολή, αλλά δυστυχώς ο αλγόριθμος του MIUI δεν είναι τέλειος, οπότε πρέπει να επέμβουμε εμείς.

Η λύση, αν και απλή, είναι άγνωστη για τους περισσότερους χρήστες των κινητών της Xiaomi, και κατά επέκταση του MIUI, παρά το γεγονός ότι τα κινητά της εταιρείας είναι ευρέως διαδεδομένα στην χώρα μας. Οι περισσότεροι “αρκούνται” στο να ανοίγουν ξανά και ξανά τις εφαρμογές για να βγουν από την “αναστολή” ενέργειας.

Να τονίσουμε όμως, ότι η λύση ανεβάζει αυτόματα και την κατανάλωση ενέργειας, οπότε θα δείτε την μπαταρία να πέφτει πιο γρήγορα. Ειδικά όσοι έχετε παλιότερα μοντέλα θα πρέπει να είστε αρκετά προσεκτικοί.

Ξεκινώντας, ανοίγουμε τις “Ρυθμίσεις” του MIUI. Κατεβαίνουμε προς τα κάτω και βρίσκουμε το “Μπαταρία & Απόδοση” και το ανοίγουμε.

Πρόβλημα με τις ειδοποιήσεις στο MIUI 12.5; Δείτε την πιθανή λύση!

Εδώ μας εμφανίζει διάφορες πληροφορίες αλλά εμάς μας ενδιαφέρει αποκλειστικά η καρτέλα “Μπαταρία”. Εκεί θα βρούμε το “Εφαρμογή Εξοικονόμησης Ενέργειας”. Το ανοίγουμε.

Πρόβλημα με τις ειδοποιήσεις στο MIUI 12.5; Δείτε την πιθανή λύση!

Περιμένουμε λίγο να φορτώσει τις διάφορες εφαρμογές. Εδώ θα βρούμε την εφαρμογή (ή τις εφαρμογές) που μας ενδιαφέρει να μην μπαίνει σε αναστολή (πχ Messenger/Instagram/Viber/Winbank κτλ) και θα πατήσουμε πάνω της.

Πρόβλημα με τις ειδοποιήσεις στο MIUI 12.5; Δείτε την πιθανή λύση!

Θα μας ανοίξει ένα νέο μενού όπου μας δίνει 4 επιλογές. Η προκαθορισμένη (default) επιλογή είναι η “Εξοικονόμηση μπαταρίας (συνιστώμενο). Εμείς εδώ θα επιλέξουμε το “Χωρίς περιορισμούς”.

Πρόβλημα με τις ειδοποιήσεις στο MIUI 12.5; Δείτε την πιθανή λύση!

Πατάμε το κουμπί “πίσω” να επιστρέψουμε στο μενού. Αφού τελειώσουμε την διαδικασία με όλες τις εφαρμογές μας, κάνουμε μια επανεκκίνηση την συσκευή μας για να είμαστε σίγουροι. Για τους περισσότερους από εσάς, το θέμα των ειδοποιήσεων έχει πλέον λυθεί.

Quick Tip: μπορείτε με παρατεταμένο άγγιγμα στο όνομα μιας εφαρμογές να ανοίξετε το μενού πολλαπλής επιλογής, να διαλέξετε μαζικά τις εφαρμογές που σας ενδιαφέρουν και απλά να επιλέξετε “Περισσότερα” και “Χωρίς περιορισμούς”.


Μείνετε συντονισμένοι στο PCBuildinggr.com για τα τελευταία τεχνολογικά νέα & οδηγούς.

Nasosdem
Nasosdemhttps://pcbuildinggr.com/
Ο Καραφλοδαίμονας θα υπερισχύσει!
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments