ΑρχικήΥλικόIntel: Πιθανή ανάθεση κατασκευής entry-level CPU και Chipset σε άλλη εταιρεία

Intel: Πιθανή ανάθεση κατασκευής entry-level CPU και Chipset σε άλλη εταιρεία

Μετά την παραδοχή του CEO της Intel, Bob Swan, ότι η εταιρεία αδυνατεί να ανταποκριθεί στην ζήτηση των Low και Mid End προτάσεων της και ότι θα εστιάσει στο High-End τμήμα της, έρχεται μια νέα προσπάθεια να ξεπεράσει αυτό το πρόβλημα. Η εταιρεία εξετάζει την πιθανότητα ανάθεσης σε άλλη εταιρεία της παραγωγής των Entry-Level επεξεργαστών (πχ Atom) και άλλων Chipset.

Αν γίνει κάτι τέτοιο, αυτό θα της επιτρέψει να επικεντρώσει την παραγωγή της σε άλλα τμήματα της αγοράς, ώστε να καλύψει την ζήτηση της αγοράς για High-End CPUs και Workstation/Server CPUs. Σύμφωνα με την Digitimes.com, η εταιρεία που καλύπτει τις προδιαγραφές της Intel είναι η Ταϊβανέζικη TSMC, η οποία έχει αναλάβει στο παρελθόν να κατασκευάσει κάποια τσιπάκια για λογαριασμό της πρώτης.
Οι φήμες που κυκλοφορούσαν τον τελευταίο καιρό για παραγωγή από τρίτους ορισμένων chip, φαίνεται να είχαν γερές βάσεις, καθώς η Intel έχει όντως πρόβλημα παραγωγής μετά την δημόσια παραδοχή της, που οφείλοντα και στην αποτυχία της εταιρείας να κάνει αποτελεσματική μετάβαση των γραμμών παραγωγής της στα 10nm.

Οι πληροφορίες ορίζουν ότι η TSMC (ή οποιαδήποτε άλλη αναλάβει το έργο) θα αναλάβει την κατασκευή των Atom, Celeron και Pentium Silver, αφήνοντας τους υπόλοιπους επεξεργαστές στην Intel.

Πηγή

Nasosdemhttps://pcbuildinggr.com/
Ο Καραφλοδαίμονας θα υπερισχύσει!
- Advertisment -

Recent Comments

Exit mobile version